Hälleforsnäs Allehanda


Det historiska första numret

Så här skrev Eskilstuna-Kurirens dåvarande reporter Jarmo Haapamäki
om den nya tidskriften Hälleforsnäs Allehanda:


Ny tidning i Hälleforsnäs skriver om smått och gott


En helt ny tidning har sett dagens ljus i Hälleforsnäs. Hälleforsnäs Allehanda heter skriften, som ges ut av "några stycken som länge känt behov av ett eget informationsblad i Hälleforsnäs"

- Tidningen är inte avsedd som någon konkurrent till lokaltidningarna Folket och Eskilstuna-Kuriren. Vi skriver bara om det som är för smått för vanliga tidningar, skriver Hälleforsnäs Allehanda i sitt första nummer, som gavs ut i tisdags.

Vad är då dessa händelser som är "för små för vanliga tidningar"? - Jo, vi kan läsa bland annat att många Hälleforsnäsbor gärna promenerar på banvallen efter den nedlagda järnvägen mellan Bruket och stationen. Banvallen är dock i dåligt skick och ska göras i ordning.

Lång sjukhusvistelse

Vi får också veta att en viss Anita L. vann 50 000 kronor, som hon nu förbrukar på resor till sig och barnen. Däremot får vi inte veta om hon vann pengarna på poker eller på något annat sett.

Hälleforsnäs Allehanda återger även en glädjande nyhet om att Stina och Ulf Erlandsson kommit hem från sina långa sjukhusvistelser. Fast Ulf har enligt tidningen fortfarande besvär med sin fot.

Den åttasidiga tidningen innehåller en hel del referat från föreningsårsmöten, en artikel om Brukssskolan, lite Hälleforsnäs historia och en hel del synpukter och allmän information om samhället.

Kultur och skvaller

Lite kultur, lite skvaller, lite politik. Som namnet antyder, innehåller den trevliga nya tidningen lite av det som hänt och ska hända i Hälleforsnäs. Den presenterar även några nyinflyttade.

- Vi har en nyfikenhet som vi vill stilla. De som flyttar in i Hälleforsnäs vet ingenting om orten och vi vet ingenting om de nyinflyttade, säger Barbro Sköldebrand, ansvarig utgivare av Hälleforsnäs Allehanda.

- Det har anordnats så många möten där man gett Hälleforsnäsbor tillfällen att vädra sina åsikter. Men vi kan inte hålla på att gnälla. Vi gör något konkret i stället!

Barbro Sköldebrand hoppas att tidningen blir ett diskussionsforum som kan bidra till en ökad gemenskap på orten.

En gång i månaden

En stor del av föreningarna i Hällefornäs är redan involverade i projektet. Tidningen ska ges ut en gång i månaden och kan hämtas i Konsum och Servicebutiken.

- I framtiden kan tidningen delas ut i varje hushåll i Hälleforsnäs, när vi har löst finansieringen, säger Barbro Sköldebrand.

JARMO HAAPAMÄKI


Så här efteråt kan konstatera att det tog nästan sex år innan tidningen till slut blev utdelat till varje hushåll i Hälleforsnäs. Lösningen blev annonsfinansiering och egen distribution. Ju mer annonser, desto större tidning. Vi delar ut tidningen själva, till fots, med bil och med motorcykel.


Denna sida är uppdaterad senast 2007-10-29 .

PriceRunner - Jämför innan du handlar

Hälleforsnäs Allehanda - en lokal tidning

Ansvarig utgivare: Jarmo Haapamäki kontakt
Postadress: Torsbovägen 7, 648 31 Hälleforsnäs

e-postadress


Sidovisningar sedan 2007-03-26:
Tillbaka till föregående sida

Till startsidan


Google
Allt material är skydda av lagen om upphovsrätt. Äganderätten till dessa webbsidor samt upphovsrätten och alla andra immateriella rättigheter tillhör tidningen Hälleforsnäs Allehanda om inte annat anges. Användaren av sidorna har inte, förutom för privat bruk, rätt att sprida ut, publicera, kopiera, göra tillgänglig för allmänheten eller annars utnyttja skyddat material på sidorna utan uttryckligt skriftligt tillstånd av Hälleforsnäs Allehanda eller annan rättsinnehavare. I fall kopiering, publicering, spridning eller tillgängliggörande för allmänheten är i specialfall med stöd av lagstiftning tillåtet, bör författaren, tidningens namn och dess webbadress "halleforsnasallehanda.se" alltid omnämnas.

Sidorna är producerade av:

Hälleforsnäs Webdesign

Jarmo Haapamäki
Hälleforsnäs Webdesign © 2007—2016

.